Polazna | Vesti | Poljoprivreda | Ratarstvo i klimatske promene

Ratarstvo i klimatske promene

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija organizovala je u Knjaževcu seriju predavanja za poljoprivrednike na temu klimatskih promena. Treće po redu predavanje bilo je na temu “Adaptacija ratarske proizvodnje na klimatske promene”.

Ratarstvo i klimatske promene

 

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija od decembra prošle godine na području istočne Srbije realizuje projekat pomoći poplavljenim područjima koji finansira Evropska unija. Pored obuke kroz predavanja, vrlo važan segment projekta je i pomoć u vidu različitih paketa koji su deljeni poljoprivrednicima u cilju obnavljanja i proširenja njihove proizvodnje.

Današnje predavanje u Domu kulture bilo je posvećeno ratarskoj proizvodnji i klimatskim promenama. O merama adaptacije u ratarstvu, uticaju promena klime na zemljište i biljke, kao i o povezanosti klimatskih i ekonomskih promena govorio je dr Dragan Terzić, konsultant Organizacije FAO.

Obuka poljoprivrednika kroz seriju predavanja, prema najavama organizatora, biće nastavljena početkom naredne godine za kada su predviđena predavanja u oblastima stočarstva, povrtarstva i upravljanja gazdinstvom.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group