Polazna | Vesti | Poljoprivreda | Jedino srpsko vino sa geografskim poreklom

Jedino srpsko vino sa geografskim poreklom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dobra berba grožđa 2016. daće kvalitetno, veliko vino, koje će, jedino u Srbiji, imati geografsko poreklo, kažu u Vinariji ''Jović'' u Potrkanju, gde godinu završavaju brojnim priznanjima za kvalitet.

Jedino srpsko vino sa geografskim poreklom

Kvalitet vina koje izlazi iz podruma Vinarije ''Jović'' u Potrkanju najbolje potvrđuju priznanja sa domaćih i međunarodnih sajmova i vinskih festivala. I u godini koja je na izmaku na police najpoznatije knjaževačke vinarije stigle su velike nagrade, među kojima i ona za najbolje srpsko vino.

''Ove godine smo imali uspeha na sajmovima. Počeli smo u Negotinu, gde smo bili apsolutni pobednik Sajma meda i vina. Kasnije je bila Župa i finale u takmičenju za najbolje srpsko vino. Osvojili smo šampionske titule za crvena i bela vina,'' kaže Saša Jović, jedan od vlasnika vinarije.

Protekle godine registrovan je Vinarski rejon Knjaževac, a ove godine iz Vinarije ''Jović'' na tržište će otići jedino srpsko vino sa geografskim poreklom.

''Knjaževačko vinogorje biće jedino koje će imati vino sa geografskom poreklom iz berbe 2016. u Srbiji. To je zato što smo prošle godine registrovali Vinarski rejon Knjaževac, koji je registrovan i u Evropi. Jedini smo koji su prijavili berbu ove godine, imali smo sreće što se tiče klimatskih uslova i berbe, tako da ove godine očekujemo veliko vino koje će imati geografsko poreklo,'' ističe Jović.

Decenijama unazad u porodici Jović gaji se vinova loza i proizvodi vino. Na tradiciji zasnovana, a na savremen način proizvdena, vina poput Šardonea, Rizlinga, ili Vranca, odavno su pronašla put do srca pravih ljubitelja i poznavalaca ovog pića bogova.

Komentara (5 poslato)

avatar
Knjaževčanin 21/11/2016 16:57:53
Ko je bar jednom probao pravo domaće i domaćinsko vino, više nikad nije pio "kupovno" vino. Ovde se ne računa domaće vino "novokomponovanih" domaćina!
Palac gore Palac dole
10
avatar
Knjaževčanin 17/11/2016 22:31:33
Domaće vino može da bude ekstra klasa ako ga odneguje pravi domaćin. Problem je što je sve manje pravih domaćina koji poznaju i primenjuju tradicionalni način pripreme bureta i praćenja procesa vrenja.
Palac gore Palac dole
13
avatar
Milan 17/11/2016 10:41:56
uuuuu Jovicu, jel istina ovo sto kaze WIZARD ????
Palac gore Palac dole
5
avatar
Saša Zorić 16/11/2016 08:21:19
Čestitke.
Palac gore Palac dole
0
avatar
wizard 15/11/2016 13:46:03
E sad,da ne preterujete malo? niste jedini...
http://www.mpzzs.gov.rs/geografsko-poreklo-vina/
a sta fali domacem,bez markice?iz drvenog bureta?bez secera,aroma,hemije?a uz to 10 puta jeftinije...
Palac gore Palac dole
10
ukupno: 5 | prikazano: 1 - 5

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group