Polazna | Vesti | Poljoprivreda | Vakcinacija u rekordnom roku

Vakcinacija u rekordnom roku

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Vakcinacija goveda protiv zarazne bolesti nodularnog dermatitisa završena je u knjaževačkoj opštini u rekordnom roku – u 14 dana veterinari su vakcinisali 2659 goveda svih kategorija, kazao je za Knjaževacinfo Gradimir Živković, direktor veterinarske stanice “Timovet” i član Opštinskog veća. Veterinarska inspekcija upozorava da će na predstojećem vašaru biti dozvoljen promet svinja i ovaca, ali ne i goveda, za koje zabrana još uvek važi.

Vakcinacija u rekordnom roku

S obzirom da je Knjaževac proglašen ugroženim područjem. imali smo prednost u raspodeli vakcina. Vakcinisano je 28. juna, kada su prve vakcine stigle,  u domaćinstvima kija imaju vajvceći broj grla, kaže Gradimir Živković, direktor veterinarske stanice “Timovet” i član Opštinskog veća.

''U rekordnom roku vakcinisano je 2659 goveda svih kategorija. Završena je i vakcinacija na teritoriji opštine Boljevac za koju je Timovet takođe nadležan. Za sada je epizootiološka situacija dobra, nema pojave nodularnog dermatita i ukoliko se ne pojavi neki izolovani slučaj, bićemo sigurni da smo područje zaštitili sto odsto. Na pijaci, odnosno vašaru za sada je dozvoljen promet svinja i ovaca, onih životinja koje  ne mogu da obole od nodularnog dermatitisa.''

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group