Polazna | Vesti | Politika | Osnovan Opštinski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije

Osnovan Opštinski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Knjaževcu je sinoć održana izborna skupština Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Za predsednika Opštinskog odbora stranke koja se bori za obnovu parlamentarne monarhije, izabran je Vladislav Smiljanić.

Osnovan Opštinski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije

Intoniranjem himne Bože pravde počela je u Domu kulture osnivačka skupština Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Za prvog predsednika opštinskog odbora stranke koja se zalaže da parlamentarnu monarhiju na ćelu sa dinastijom Karađorđević, izabran je Vladislav Smiljanić. On je kazao da Srbija mora da se vrati sebi i onome što je nekada bila.

''Mi smo srranka koja ne želi ništa što nije naše. Mi smo stranka koja želi da nam se vrati ono što je bilo naše – istorija, tradicija, kultura, ponos koji je nekada imala, kao vrlo cenjena zemlja u Evropi i šire. Ono što smo do sada imali je tapkanje u mestu, nešto što nam je bilo nametnuto i ostvareno ogromnom torturom. Kad to kažem, mislim na Tita i njegove komuniste.''

Pokret obnove Kraljevine Srbije je parlamentarna stranka, čiji članovi svakodnevno, u razgovoru sa građanima promovišu ideju monarhizma. To je naša obaveza prema precima i budućim generacijama,  poručio je Smiljanić.

''Citiraću reči Matije Bećkovića, koji je na osnivačkoj skupštini izgovorio: ''Republika ima svog predsednika i on je predsednik Srbije. Kralj je kralj svih Srba. Sa kraljem na čelu, Srbija ima nebo nad sobom''.
Na skupštini su za potpredsednike izabrani Katarina Prvulović i Miroslav Živković. Izabran je i petočlani opštinski odbor.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group