Polazna | Vesti | Politika | Dosta je bilo: Stranačko zapošljavanje u Zdravstvenom centru

Dosta je bilo: Stranačko zapošljavanje u Zdravstvenom centru

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Opštinski odbor stranke Dosta je bilo obratio se javnosti saopštenjem u kome se ukazuje na zloupotrebu službenog položaja, korupciju i stranačko zapošljavanje u Zdravstvenom centru Knjaževac.

Dosta je bilo: Stranačko zapošljavanje u Zdravstvenom centru

Kako se navodi, oglasom za prijem u radni odnos od 12. jula ove godine predviđen je prijem određenog broja lekara i medicinskih sestara u radni odnos na neodređeno vreme. Naravno, javio se veći broj kandidata od potrebnog broja, što je dovelo do pitanja: kako  napraviti kriterijum za izbor „najboljeg“ kandidata na konkursu.

Vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra, koji je na to mesto imenovan kao partijski čovek vladajuće stranke je u problemu kako da zaposli svoje stranačke kandidate, a evidentno je da na listi prijavljenih kandidata ima iskusnija i stručnija rešenja ali stranačke nepodobnike. On, kao predlagač uslova za bodovanje, predlaže sledeći kriterijum: rad i ocena prilikom volontiranja kandidata - maksimalno 5 poena; ocena na razgovoru - maksimalno 30 poena; dužina čekanja na posao  - maksimalno 5 poena.

Opštinski odbor stranke Dosta je bilo ovako očigledno partokratisanje u službi stranačkog zapošljavanja javnosti stavlja na uvid i razmatranje, a u periodu koji je pred nama i pitanja: da li je na konkursu po bilo kom osnovu merodavniji razgovor sa kandidatom, ili ostale vrednosti koje direktno asociraju na kvalitet kandidata, da li je društvu potreban stručnjak u svojoj oblasti ili stranački „stručnjak“ i da li je važnije ''šta znam'', ili ''koga znam''.

Vreme će pokazati do nekih novih izbora, a do tada, kakvi nam živote uređuju, takav kvalitet istog imamo: haos u zdravstvu, lokalnim samoupravama, ministarstvima, poreskom sistemu, državi uopšte, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Dosta je bilo u Knjaževcu.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group