Polazna | Vesti | Politika | 14 godina bez Zorana Đinđića

14 godina bez Zorana Đinđića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pomenom u Crkvi Svetog Đorđa u nedelju, 12. marta, obeleženo je 14 godina od ubistva Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke.

14 godina bez Zorana Đinđića

Simbolično prošetavši do Crkve Svetog Đorđa, članovi Demokratske stranke prisustvovali su pomenu koji je u knjaževačkom pravoslavnom hramu održan na 14. godišnjicu od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

''Neka Bog da da se to više nikada ne desi, da Srbin digne ruku na Srbina zbog politike. Video je dalje, bio je vizionar i da je ostao živ, bilo bi nam daleko bolje, ne bismo se vratili sto koraka unazad od onih reformi koje je on započeo'', kazao je starešina Crkve Siniša Đorđević.

Danas, Srbija je daleko od izgradnje demokratskog društva za koje se borio Zoran Đinđić, kažu u Demokratskoj stranci.

''Kolko je Srbija danas daleko od onoga što je on u amanet ostavio ? Rekao bih mnogo. Tu je veliki broj godina iskrenog rada na igradnji demokratskih institucija. Mislim da je vrlo neprimereno pokušavati da danas tražimo političare kakav je bio Zoran Đinđić. Sve ono za šta se on zalagao i borio, danas Srbija ne prepoznaje ni u jednom političaru. Srbija je daleko od demokratskog društva za kakvo se iskreno borio Zoran Đinđić'', kaže Dragan Mančić, predsednik OO DS.

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine. Za ubistvo premijera na 40 godina pravosnažno su osuđeni pripadnici rasformirane Jedinice za specijalne operacije. Zvezdan Jovanović i Milorad Ulemek. Politička pozadina atentata do danas nije rasvetljena.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group