Polazna | Vesti | Politika | “Za Knjaževac zajedno”: Loše odluke naprednjačke vlasti

“Za Knjaževac zajedno”: Loše odluke naprednjačke vlasti

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine naprednjačka vlast donela je jednu odluku koja “pomalo deluje fašistički” i drugu koja je više konkurs nego odluka i nije bilo moguće amandmanima je popraviti, izjavio je na konferenciji za novinare Dragan Mančić, predsednik Odborničke grupe “Za Knjaževac zajedno”.

“Za Knjaževac zajedno”: Loše odluke naprednjačke vlasti

 

U Odluci o određivanju mesta na kojima nije dozvoljeno javno okupljanje, u jednom stavu se navodi da okupljanje nije dozvoljeno na mestima na kojima bi se održavanjem skupova ugrozila ljudska i manjinska prava. “Gospodo naprednjaci važno je da znate da ljudska i manjinska prava ugrožava priroda skupa, a ne mesto njegovog održavanja. Ako mislite da neko može da izađe na gradski trg i održi skup na kome zagovara diskriminaciju ili rasnu segregaciju, to je zabranjeno svim zakonima ove zemlje i zakonima koje poznaje ova planeta, tako da ova odluka, po nama, deluje fašistički”, rekao je Dragan Mančić, predsednik Odborničke grupe “Za Knjaževac zajedno”.

Odbornici Koalicije “Za Knjaževac zajedno” apsolutno podržavaju nameru da se podstakne i osnaži aktivnost svih saveta mesnih zajednica na području opštine, ali nedavno usvojena Odluka o sufinansiranju projekata koji doprinose unapređenju života građana u mesnim zajednicama više liči na konkurs nego na odluku. Prema rečima Dragana Mančića “ima hiljadu anomalija u sebi” i bilo je nemoguće amandmanima je ispraviti.

Smatramo lošim limitiranje mesnih zajednica da projekti mogu da traju najviše jednu budžetsku godinu, da mogu da konkurišu samo za jedan projekat, kao i da partner može da im bude samo neka druga mesna zajednica. Zašto nema Direkcije ili Agencije za razvoj koje bi bile mnogo bolji potencijalni partneri, pita Dragan Mančić. Posebno su problematične odredbe o kriterijumima za dodelu sredstava. Usklađenost projekta sa ciljevima odluke uopšte ne bi trebalo da bude kriterijum za ocenjivanje, a među osetljivijim ciljnim grupama obuhvaćenim budućim projektima trebalo je da se nađu pripadnici starije populacije.

Od predsednika Skupštine opštine tražili smo da ovu tačku skine sa dnevnog reda, a pošto je on to odbio i naprednjačka vlast izglasala ovakvu odluku, smatramo da se na ovaj način zaključavaju saveti mesnih zajednica i gasi svetlo u njima, zaključio je Dragan Mančić.

Komentara (1 poslato)

avatar
Vule 11/09/2016 11:17:21
Do pre par meseci bili ste višegodišnji partneri sa Djokićem i svim njegovim strankama, pa što ga tad niste kritikovali i ukazivali mu na kršenje zakona?
Palac gore Palac dole
14
ukupno: 1 | prikazano: 1 - 1

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group