Polazna | Vesti | Obrazovanje | Pripreme za jubilarni FLUOŠ

Pripreme za jubilarni FLUOŠ

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Festival lutkarstva osnovnih škola održava se 11. aprila u Novom Sadu, Knjaževac domaćin jedne od okružnih smotri.

Pripreme za jubilarni FLUOŠ

U cilju promovisanja, razvoja i podsticanja primene lutkarstva u osnovnim školama Udruženje vojvođanskih učitelja od 2000. godine razvija lutkarsku kulturu učenika i nastavnika kroz lutkarske radionice, od 2002. godine i kroz akreditovane obuke nastavnika, a od 2005. godine i kroz Međunarodni festival lutkarstva osnovnih škola (FLUOŠ).
Zbog svog velikog značaja FLUOŠ se nalazi već 20 godina i u Kalendaru smotri i takmičenja Ministarstva prosvete Republike Srbije, kao i u kalendarima kulturnih događaja Novog Sada, Vojvodine, Srbije i na sajtovima okolnih zemalja. Ovogodišnji, 20. festival lutkarstva osnovnih škola, pod motom “Uzmi lutku”, održaće se od 10. do 12. aprila 2014. godine u Novom Sadu (najuspešnije predstave, predavanja, radionice, izložbe, druženja).
Usled prijavljivanja sve većeg broja osnovnoškolskih lutkarskih grupa od 2009. godine aprilskom programu prethode regionalne smotre na kojima se vrši detaljna procena svake predstave pojedinačno i selekcija za učešće na republičkoj i međunarodnoj smotri u Novom Sadu.
Jedna od šest Okružnih smotri koje prethode ovogodišnjem FLUOŠ-u održava se 9. marta u Knjaževcu. U Domu kulture biće izvedene četiri predstave učenika iz Kobišnice, Merošine i Knjaževca. Opštinu Knjaževac predstavljaće učenici Osnovne škole Kaplar, lutkarska grupa “Gocini radoznalci” izvešće predstavu “GeMO samo To Ne”, autora Gordane Janevske i saradnice Biljane Simonović, dok lutkarska grupa “Svoji na svome” nastupa sa predstavom “Porodica je moja snaga” autora Snežane Djurić i saradnika Vladislava Dopudje.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group