Polazna | Vesti | Obrazovanje | Nedelja istraživača: Oduševljenje starim instrumentima

Nedelja istraživača: Oduševljenje starim instrumentima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predstava ''Luka – nauka'' osnovaca iz Zaječara i priča o prošlosti knjaževačkog kraja kroz stih i muziku Uduženja ''Izvor'' bili su u petak, 28. septembra, u Regionalnom centru za stručno usavršavanje, najlepša pozivnica i deci i odraslima da posete Festival nauke, održan dan kasnije.

Nedelja istraživača: Oduševljenje starim instrumentima

U predvečreje Festivala nauke Regionalni centar za stručno usavršavanje priredio je pravu poslasticu za decu Knjaževca, organuizujući u svojoj velikoj sali dupli program. Budući naučnici najpre su uživali u izvođenju predstave ''Luka nauka'' Osnovne škole ''Desanka Maksimović Zaječara. Bila je to, na dečiji način, ispričana priča o velinanima domaće i svetske nauke.

O zaveštanju za budućnost, kroz narodni govor, male priče iz prošlosti i muziku, govorilo je Udruženje za negovanje tradicije ''Izvor''. Na timočkom dijalektu svoje stihove kazivao je Slađan Ilić, a posebno oduševljenje izazvale su gajde i neobične svirale Jordana Vasiljevića.

Udruženje ''Izvor'' je, u skladu sa temom ovogodišnje Nedelje istraživača, koja je bila posvećena kulturnom nasleđu, priredilo i izložbu narodnih nošnji, starih predmeta i hrane.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group