Polazna | Vesti | Obrazovanje | OŠ ''Vuk'': Brojne nagrade za poznavanje engleskog jezika

OŠ ''Vuk'': Brojne nagrade za poznavanje engleskog jezika

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Učenici Osnovne škole ''Vuk Karadžić ostvarili su odlične rezultate na takmičenjima u znanju u tek završenoj školskoj godini. Posebno su se, prema informacijama koje je dobio Knjaževacinfo, istakli u poznavanju engleskog jezika.

OŠ ''Vuk'': Brojne nagrade za poznavanje engleskog jezika

Među 400 takmičara iz cele Srbije koji su se nadmetali u 12 naučnih disciplina, na Republičkom takmičenju mladih talenata Srbije koje je održano u Čačku, osnovnu školu „Vuk Karadžić“ predstavljalo je 6 učenika, koji su pokazali izuzetno znanje na testovima iz srpskog i engleskog jezika i biologije. Najuspešnije među njima ove godine, bile su učenice sedmog razreda, Aleksandra Petrović i Nada Milutinović, koje su u ukupnom plasmanu  osvojile treće mesto iz discipline engleski jezik.

Nada Milutinović osvojila je prvo mesto i specijalnu diplomu na Republičkom takmičenju po naučnim disciplinama i smotri istrživačkih radova talenata Srbije. Ona  je nagrađena za svoj  rad “A modern mini teenage dictionary 2018“, koji je izradila u saradnji sa svojim drugaricama iz odeljenja Unom Pavković i Dunjom Aleksić.

Petar Jovanović, učenik petog razreda, kao najspešniji osnovac iz našeg grada, osvojio je treće mesto na takmičenju iz stranih jezika  ''Znanjem kroz Evropu" u organizaciji Nemačko-austrijskog kulturno - edukativnog centra "Willkommen"iz Kraljeva. Samo dva poena delila su Petra od prvog mesta.

Sa ovim mladim, uspešnim ''Englezima'' u Osnovnoj školi ''Vuk Karadžić'' radi nastavnik Marija Ivanović Božić.

 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group