Polazna | Vesti | Obrazovanje | Dan ''Vuka'' : ''Zgodna'' škola sa velikim uspesima

Dan ''Vuka'' : ''Zgodna'' škola sa velikim uspesima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Svečanom akademijom u Domu kulture Osnovna škola ''Vuk Karadžić'' obeležila je svoj praznik. Na rezultate postignute u prethodnom periodu, na nastavne i vannastavne aktivnosti i brojne projekte koji se realizuju u ovoj obrazovnoj ustanovi, podsetila je direktorka Dragana Ljubisavljević. Učenici su na školski život skrenuli pažnju muzičko – scenskim prikazom ''Au što je škola zgodna''.

Dan ''Vuka'' : ''Zgodna'' škola sa velikim uspesima

Najbolji rezultat na završnom ispitu, pedeset jedno učešće na republičkim takmičenjima i kao kruna svega – Svetosavska nagrada Ministarstva prosvete daju za pravo učenicima i zaposlenima u Osnonoj školi ''Vuk Karadžić'' da vreme izemeđu dva školska praznika opišu rečju – uspešno. To je konstatovala i direktorka Dragana Ljubisavljević na svečanosti, posvećenoj Danu škole.

''Ovo je godina u kojoj su naši učenici imali veliki broj vannastavnih aktivnosti, dosta učenika postiglo je zapažene rezultate na takmičenjima. Imali smo čak 51 učešće na republičkim takmičenjima i jedno na međunarodnom u Italiji. Imali smo izuzetan uspeh na završnom ispitu – najbolji rezultat u gradu. Kroz projekte, obezbedili smo preko pola miliona dinara za kupovinu tehničke opreme za školu. Svetosavska nagrada je potvrda kvaliteta našeg rada.''

''Vuk'' je jedna od retkih škola u zemlji koja godinama unazad ima odeljenje više. U školi to objašnjavaju poverenjem koje godinama grade sarađujući sa roditeljima.

''Pokušavamo da maksimalno uključimo roditelje, da oni budu naši pravi saradnici. Ako nema saradnje nastavnik – učenik – rodtelj, ne možemo imati uspeha. Čini mi se da je to velika prednost naše škole. Roditelji su maksimalno uključeni u dešavanja u školi. Za njih organizujemo radionice i tribine da im pomognemo u roditeljstvu. To su glavni ralozi zbog čega svake godine imamo odeljenje više.''

Iz svog ugla, o školi su u muzičko – scenskom prikazu ''Au što je škola zgodna'', govrili i đaci. Oni mlađi, koji tek stiču i znanja i prijatelje i oni koji ove godine izlaze iz osnovnoškolskih klupa i kojima će one, po svemu sudeći, nedostajati.

Svojim knjaževačkim drugarima kratko su se, donoseći duh Vojvodine, predstavili i  učenici Osnovne škole ''Josif Marinković'' iz Novog Bečeja.

U restoranu ''Mali predah'' u opuštenijoj atmosferi prosvetnim radnicima uručene su nagrade za posvećenost radu sa decom i dugogodišnju vernost školi.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group