Polazna | Vesti | Obrazovanje | Završeno polaganje male mature

Završeno polaganje male mature

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kombinovanim testom s pitanjima iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije danas je završeno polagenje završnog ispita za učenike koji su završili osmi razred osnovne škole. Prethodna dva dana osnovci su rešavali testove iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i matematike. Preliminarni rezultati biće objavljeni 18, a konačni 23. juna.

Završeno polaganje male mature

Nakon testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, koji je bio lak, srednje teškog testa iz matematiike, izgleda da je poslednji, kombinovani sa pitanjima iz fizike, biologije, geografije, istorije i hemije, malim maturantima zadao najviše muka. Ipak, osmaci Osnovne škole ''Vuk Karadžić'' nadaju se najboljem.

U ''Vuku'' kažu da je na testovima iz srpskog i matematike bilo dosta maksimalnih bodova. Očekivanja su da će svaki osmak nastaviti obrazovanje u željenoj srednjoj školi.

''Mi godinama unazad imamo situaciju da svi naši đaci u prvom krugu upišu željene škole. Ima tu i želje, ali i realnih mogućnosti. Mi ih tako i savetujemo da razmisle dobro, da procene svoje sposobnosti,'' kaže direktorka Dragana Ljubisavljević.

Preliminarni rezultati biće objavljeni 18, a konačni 23. juna. Raspored učenika po školama treba očekivati trećeg jula. U Knjaževcu osmi razred u ovoj školskoj godini završilo je oko 250 devojčica i dečaka.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group