Polazna | Vesti | Obrazovanje | Rođendan Tehničke: Nagrade i ''Ko to tamo peva''

Rođendan Tehničke: Nagrade i ''Ko to tamo peva''

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Proglašenjem učenika generacije i sportistkinje generacije, prezentacijom najuspešnijih učenika u ovoj školskoj godin i dodelom jubilarnih nagrada počela je sinoć u Domu kulture završna svečanost obeležavanja Dana Tehničke škole. Pravo osveženje za brojnu publiku bilo je izvođenje predstave ''Ko to tamo peva''.

Rođendan Tehničke: Nagrade i ''Ko to tamo peva''

Sledimo svoju viziju moderne obrazovne ustanove i iza sebe imamo još jednu uspešnu školsku godinu, kazala je na završnoj svečanosti obeležavanja 56. rođendana Tehničke škole direktorka Ljiljana Žikić.

''Ovo je bila uspešna školska godina. Tehnička škola je napravila iskorak u pravcu svoje vizije i kada je u pitanju uređenje školskog prostora i stvaranje uslova da nastava bude modernija. Bili smo uspešni na takmičenjima, u projektnim aktivnostima.''

Čak šezdesetoro devojaka i mladića ostvarilo je zavidne uspehe na takmičenjima od okružnog do međunarodnog nivoa, donevši svojoj školi i svome gradu priznanja i nagrade. Svojim rezultatima izdvojili su se učenik generacije Borivoje Živković i sportistkinja generacije Marija Cvetković.

Drugi deo svečanosti pripao je dramskom ansamblu, koji je publiku poveo na putovanje dotrajalim autobusom firme ''Krstić i sin''. Baš kao u kultnom filmu, autobus je vozio Miško, bio je tu i šlager pevač, ali su put Beograda krenuli i neki novi likovi, osmišljeni u trenutku kada se rodila ideja o postavljanju predstave ''Ko to tamo peva''. Adaptaciju scenarija i režiju potpisale su profesorke Marija Kostić i Dragana Cvejić Vukić.

Zadovoljni što je njihov trud i neodoljiv šarm knjaževačka publika nagrađivala aplauzima na otvorenoj sceni, glumci kažu da je priprema predstave bila, pre svega, zabavna.
 
I tako su, nakon brojnih peripetija mladi ljudi stigli u prestonicu. Beograd će, ipak, kako su poručili, biti privremena stanica, a Knjaževac mesto u koje će se vratiti da žive i rade. Stav više nego dovoljan za ovacije publike na kraju.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group