Polazna | Vesti | Obrazovanje | Sajam obrazovanja: Pravi put do željene škole

Sajam obrazovanja: Pravi put do željene škole

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Osnovna škola ''Vuk Karadžić'' organizovala je 29. aprila Sajam obrazovanja, prvi takve vrste u knjaževačkoj opštini. O zanimanjima i obrazovnim profilima sa učenicima i roditeljima razgovarali su predstavnici srednjih škola iz Negotina, Sokobanje, Zaječara i Knjaževca.

Sajam obrazovanja: Pravi put do željene škole

Kako bi osmacima i njihovim roditeljima pomogla da lakše pronađu pravi put do željene srednje škole,  Osnovna škola ''Vuk Karadžić'' organizovala je Sajam obrazovanja. Učenicima je omogućeno da se informišu o svemu što bi moglo da bude od važnosti za njihovo opredeljenje za nastavak školovanja. 

''U cilju profesionalne orijentacije, kao i da pomognemo učenicima naše škole da izaberu što bolje zanimanje, odlučili smo se da organizujemo ovakav sajam. Pozvali smo škole iz okruženja da se predstave učenicima, da pokažu smerove, zanimanja koja nude'', kazala je Dragana Ljubisavljević, direktorka OŠ ''Vuk Karadžić''.

Prezentacijama obrazovnih profila i kroz individualne razgovore sa decom, na sajmu su se predstavile Poljoprivredna škola iz Bukova kod Negotina, Srednja škola ''Branislav Nušić'' iz Sokobanje, tehničke škole iz Zaječara i Knjaževca i Knjaževačka gimnazija. O mogućnostima smeštaja đake su upoznali predstavnici Doma učenika srednjih škola.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group