Polazna | Vesti | Obrazovanje | Humana deca ''Kaplara'' za Anđelu

Humana deca ''Kaplara'' za Anđelu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Učenici Osnovne škole ''Dimitrije Todorović Kaplar'' izveli su sinoć predstavu ''Da se ne zaboravi'', posvećenu božićnim običajima. Ulaz je bio besplatan, a svaki od gledalaca dobrovoljnim prilozima bio je u prilici da pomogne lečenje Anđele Đošić, učenice ove škole, koja boluje od leukemije.

Humana deca ''Kaplara'' za Anđelu

U predvečerje Badnjeg dana i Božića, učenici Osnovne škole ''Dimitrije Todorović Kaplar'' podsetili su na lepe srpske običaje koje su naši preci negovali vekovima i u gradu i na selu, ali su u vreme radosti, darivanja i ljubavi, zamolili Knjaževčane da dobrovoljnim prilozima  pomognu njihovoj drugarici Anđeli Đošić, koja praznike provodi u bolnici.
 
Humani gest dece naišao je na odobravanje roditelja, koje raduje što se od malena uče humanosti.
Anđela boluje od leukemije i svakodnevno joj je potrebna terapija, koja puno košta, kaže učiteljica Mirjana Radovanović.

''Okupili smo se da pomognemo devojčici Anđeli Đošić, koja se, na žalost, nalazi u Nišu, na hematološkom odeljenju. Vratila se bolest, koju je jednom uspela da pobedi i želimo da, na način na koji mi možemo, olalšamo te dane i njoj i njenoj porodici, da znaju da smo uz njih u mislima, u molitvama u ove praznične dane.''

U pripremi predstave ''Da se ne zaboravi'' učestvovali su đaci IV/3, IV/4, VIII/3 i VIII/4, a podršku realiziaciji pružili su Udruženje za negovanje tradicije ''Izvor'' i Dom kulture. Od dobrovoljnih priloga  gledalaca, šteta što ih nije bilo više, prikupljeno je 27 hiljada dinara. Još 34 hiljade sakupljeno je školi, uz samo jednu poruku: ''Anđela, volimo te, brzo nam se vrati !''

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group