Polazna | Vesti | Obrazovanje | Mateja - junior seniorskog znanja

Mateja - junior seniorskog znanja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Petnaestogodišnji Mateja Milošević, učenik prvog razreda Knjaževačke gimnazije jedan je od najboljih mladih poznavalaca engleskog jezika ne samo u Srbiji, već i u svetu. To je nedavno dokazao visoko se plasiravši na međunarodnom takmičenju ''''Best In English''. On je junior po godinama, ali senior po znanju, kažu u Gimnaziji.

Mateja - junior seniorskog znanja


Tek je prohodao kada je engleski jezik počeo da mu se uvlači pod kožu. Bez mnogo muke, kroz igru u privatnoj školi svoje sadašnje profesorke naučio je prve reči, ne sluteći da će sa samo 15 godina biti jedan od najbolji mladih poznavalaca ovog jezika ne samo u Srbiji, već i u svetu. Gimnazijalac Mateja Milošević.

''U privatnu školu krenuo sam sa tri godine. Tada kreće moje interesovanje za engleski jezik. Tada je sve bilo mnogo jednostavnije, kroz slike, priče, bez mnogo gramatike. Ali, čak i sada kada baratam sa svom tom gramatikom, još uvek mi je zanimljiv jezik, jer imam još mnogo toga da naučim.''

Na medjunarodnom takmičenju ''Best In English'' Mateja je osvojio četvrto mesto u konkurenciji 15.107 takmičara iz 28 država i to kao junior po godinama, ali senior po znanju, kaže profesorka Karolina Mitić.

''Mateju znam od malih nogu. Istrajan je i dalje, brzo napreduje, stalno preskače kurseve. Ovaj rezultat koji je postigao je zaista izvanredan. On je junior po godinama, ali pokazao je seniorsko znanje.''

Svoje znanje ovaj mladi čovek upoređivao sa znanjem vršnjaka još kao đak osnovne škole. Sa takmičenja u Italiji svake godine u Knjaževac je donosio najviše nagrade. Važni su mu i drugi školski predmeti, prirodne i društvene nauke. Želi da nauči kako da tehnologiju iskoristi da olakša život ljudima.

''Najviše me interesuje tehnologija, elektronika. Voleo bih da upišem neki fakultet gde bih mogao da naučim kako da koristim tehnologiju da olakšam život ljudima''.Uspeh Mateje Miloševića još jedna je potvrda činjenice da se i iz malih gradova, poput Knjaževca i iz nevelikeškole kakva je Knjaževačka gimnazija, može do neslućenih visina nauke i znanja.

Komentara (1 poslato)

avatar
30/12/2016 23:04:46
Veliki uspeh, svaka čast!!!
Palac gore Palac dole
5
ukupno: 1 | prikazano: 1 - 1

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group