Polazna | Vesti | Obrazovanje | U “Vuku” o zdravoj hrani

U “Vuku” o zdravoj hrani

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Osnovnoj školi Vuk Karadžić ova sedmica bila je posvećana zdravnoj hrani, a u petak je prigodnim aktivnostima obeležen 16. oktobar, Svetski dan zdrave hrane.

U “Vuku” o zdravoj hrani

 

Brojne aktivnosti, tokom cele ove sedmice, u Osnovnoj školi Vuk Karadžić bile su posvećene zdravoj hrani. Centralna manifestacija održana je juče, 16. oktobra, kada je obeležen Svetski dan zdrave hrane.

“Početkom ove sedmice radili smo ankete, uzeli smo po jedno odeljenje iz svakog razreda kao uzorak i cilj nam je bio da vidimo koliko naši učenici znajo o zdravoj hrani. Najmlađi, oni iz prvog i drugog razreda, putem crteža i panoa predstavili su zdravu i nezdravu hranu”, kaže Jelena Petrović, nastavnica fizike.

“Najvažnija aktivnost ovog završnog dana je prezentacija na kojoj su najpre nastupili najmlađi sa svojim radovima o zdravoj hrani, zatim su učenici osmog razreda govorili o značaju vitamina, a učenici sedmog razreda saopštili su rezultate ranije sprovedene ankete. Zanimljivu prezentaciju imaće i predstavnici knjaževačkog zdravstva, a posebno zanimljiv rad imali su učenici trećeg i sedmog razreda, koji su, koristeći voće i povrće, pravili zanimljive figure”, dodaje Jelena Petrović.

Osnovni cilj ove manifestacije i svih dešavanja prethodnih dana organizovanih u Osnovnoj školi Vuk Karadžić je da se učenicima ukaže na izuzetan značaj zdrave hrane i pravilne ishrane.

Komentara (2 poslato)

avatar
Biserka 20/10/2015 16:21:34
Posmatrajuci ovaj program,moze se reci da su deca bila zainteresovana,kreativna i radoznala.Tako da ne mogu da se slozim sa vasim komentarom,jer zanemarujete trud ove zlatne dece i TRAZITE DLAKU U JAJETU.............
Palac gore Palac dole
3
avatar
17/10/2015 16:34:21
Pa sad..ne znamo sta je iz izvestaja tacno?! U pisanom delu kaze da su ucenici govorili o znacaju vitamina,a portparol,nastavnica fizike,govori o pravljenju istih..ako su u Vuku dostigli taj nivo u nastavi..molim da se nastavnica fizike predlozi bar za Ministra prosvete ili predsedavajuceg FAO-a!
Palac gore Palac dole
2
ukupno: 2 | prikazano: 1 - 2

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group