Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Uz Evropsku uniju Gurgusovačka kula spremno dočekala 58. Festival kulture mladih Srbije

Uz Evropsku uniju Gurgusovačka kula spremno dočekala 58. Festival kulture mladih Srbije

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Gurgusovačka kula ovogodišnji 58. Festival kulture mladih u Knjaževcu dočekala je u novom ruhu zahvaljujući podršci Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO., saopšteno je iz ove organizacije.

Uz Evropsku uniju Gurgusovačka kula spremno dočekala 58. Festival kulture mladih Srbije

Radovi na obnovi otvorene pozornice obuhvatili su parterno uređenje i osvetljenje, kao i nabavku mobilne scenske opreme.

„Obnovom Gurgusovačke kule značajno će se unaprediti turistički potencijali Knjaževca, a posebno će se poboljšati uslovi za održavanje našeg tradicionalnog Festivala kulture mladih koji svake godine okupi više od 15.000 posetilaca”, rekao je predsednik opštine Milan Đokić i pozvao sve da posete Knjaževac tokom trajanja Festivala koji traje do 31. jula.

Kako je dodao, Gurgusovačka kula, tursko utvrđenje iz 18. veka, a zatim i tamnica za vreme Karađorđevića kada je stekla naziv „Srpska Bastilja“, danas je mesto okupljanja mladih. Obnovom pozornice koju Evropska unija finansira sa 57.000 evra, a opština učestvuje sa 12.300 evra, doprineće se boljoj funkcionalnosti objekta i unaprediće se kulturno-turistička ponuda Knjaževca ne samo za vreme trajanja festivala

Takođe, ove godine su Knjaževčani i Knjaževčanke imali priliku da aktivno učestvuju u selekciji programa festivala. Lokalna samouprava je kroz aktivnosti usmerene na primenu principa dobrog upravljanja omogućila da građani kroz participativni proces predlože, a zatim glasanjem i odluče o sadržaju manifestacije. Ove aktivnosti su realizovane u saradnji sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

Radove su u Knjaževcu izveli „Artifeks gradnja“ iz Niša i „Transkop R“ iz Svrljiga koji su izabrani u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Knjaževac.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group