Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Kraljevina Norveška za Knjaževac

Kraljevina Norveška za Knjaževac

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić prisustvovao je juče u Beogradu uručenju sertifikata o dodeli bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške predstavnicima lokalnih samouprava. Time je i zvanično počelo sprovođenje projekta ''Norveška za vas'' u knjaževačkoj opštini.

Kraljevina Norveška za Knjaževac

„Suština projekta „Norveška za vas – Srbija“ je da omogući bolji život stanovnicima manje razvijenih opština. Primećujem napredak i razvoj lokalnih samouprava u Srbiji, ali postoje delovi zemlje koji zaostaju. Ovo nije specifično samo za Srbiju, jer to se dešava i u razvijenim državama, gde pojedini delovi brže napreduju. Podržavamo opštine da ostvare svoje potencijale, i verujemo da ćemo sa nacionalnim partnerima i UNOPSom uspeti da unapredimo živote građana u ovim krajevima“, rekao je na svečanosti Nj. E. ambasador Kraljevine Norveške u Republici Srbiji Arne Sanes Bjornstad.

Da podsetimo, projekat vredan sto hiljada evra, podrazumeva rekonstrukciju kompleksa gradskog stadiona. Biće uređeni pomoćni tereni, atletska staza, ograda, obezbeđena oprema za navodnjavane i traktor za košenje, digitalni semafor. ''To će, osim sportistima, značiti puno i za dalji ekonomski razvoj, jer želimo da Knjaževac ponovo postane centar za pripreme sportista'', kazao je ranije predsednik Đokić.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group