Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Finansijska podrška ženama za pokretanje posla

Finansijska podrška ženama za pokretanje posla

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Objavljen je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava ženama koje učestvuju u projektu „Socijalno i ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim oblastima jugoistočne Srbije“, zainteresovanim za pružanje usluga u seoskom turizmu, proizvodnju pčelinjih ili domaćih prehrambenih proizvoda i preradu lekovitog bilja.

Finansijska podrška ženama za pokretanje posla

Pravo na prijavu za bespovratna sredstva imaju žene starosne dobi od 18 do 65 godina, koje su nosioci poljoprivrednog gazdinstva.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava u okviru ovog konkursa je 24.000,00 evra. Ukupna  bespovratna sredstva koja se dodeljuju po pojedinačnoj prijavi iznose najviše 750,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po kursu projekta, uz obavezno sufinansiranje učesnice konkursa od najmanje 15% ukupne vrednosti investicije.Učesnice konkursa čije prijave budu pozitivno ocenjene dobijaju traženu robu, a ne novac.

Tekst javnog poziva i kompletna dokumentacija mogu se preuzeti sa sajta opštine Knjaževac: www.knjazevac.rs. 

Ovaj konkurs je deo projekta pod nazivom „Socijalno i ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima Jugoistočne Srbije“, koji zajednički realizuju Karitas Slovenije, Caritas Beogradske nadbiskupije i opštine Aleksinac, Ražanj, Boljevac i Knjaževac.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group