Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Potpisano 99 novih ugovora sa voćarima

Potpisano 99 novih ugovora sa voćarima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Opština Knjaževac potpisala je ugovre o subvencionisanju podizanja višegodišnjih zasada voća sa 99 poljoprivrednih gazdinstava. Podsticaji iz opštinskog agrarnog fonda za razvoj voćarske poroizvornje nastavljaju se i u narednoj godini.

Potpisano 99 novih ugovora sa voćarima

Konkurs za subvencije u voćarstvu i ove godine izazvao je veliko interesovanje poljoprivrednika. Opština Knjaževac potpisla je ugovore sa 99 voćara, koji prvi put koriste ovu vrstvu subvencije.

Za ove namene u budžetu opštine ove godine izdvojeno je 7.100.000 dinara, Na podsticaje za razvoj voćarske proizvodnje poljoprivrednici će moći da računaju i u 2018, naglašava Marko Stojanović, pomoćnik predsednika opštine.

''Od kad smo počeli da ulažemo u poljoprivredu, od 2012. godine, blizu 100 miliona je otišlo za podizanje višegodišnjih zasada. Ukupno, u poljoprivredu smo uložili oko 200 miliona dinara. Iduće godine smo za poljoprivredu opredelili 30 miliona i najveći deo ići će za podizanje voćnjaka''.

Voćari ističu da su veliku podršku u pripremi dokumentacije i konkurisanju za sredstva iz opštinskog agrarnog fonda imali u Agenciji za razvoj Knjaževca.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group