Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Olimpijska poruka iz Knjaževca: Citius, Altius, Fortius

Olimpijska poruka iz Knjaževca: Citius, Altius, Fortius

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, potpisali su Memorandum o saradnji na stipendiranju sportista u ciklusu ''Tokio 2020''.

Olimpijska poruka iz Knjaževca: Citius, Altius, Fortius

Knjaževac je prva opština u Srbiji koja je dobila čast sa se priključi olimpijskom timu. Dvojica zvaničnika kažu da je ovo jedan od boljih načina da se duh ideje olimpizma približi svim građanima naše zemlje.

''Mi pravimo koridore, sportske. Postoje ovi koridori, koji su bitni, ali sportski su vrlo važni...'', kazao je Maljković.

''Svi se radujemo uspesima naših sportista, ali imamo obavezu da damo neki doprinos da se dođe do tih uspeha. Pravo na bavljenje sportom je nešto što je suština, ako želimo zdravu i lepo vaspitanu naciju,'' istakao je Đokić.

Knjaževačka opština stipendiraće pripreme za Olimpijadu u Tokiju evropskog šampiona u džudou Aleksandra Kukolja,  i kajakaša Marka Tomićevića i Milenka Zorića, nosilaca zlatne medelje sa Svetskog prvenstva u Rio de Žaneiru 2017. i srebra sa Olimpijskih igara u Riju.

Božiradu Maljkoviću predstavljen je i projekat izgradnje Centra za rano otkrivanje deformiteta kičme i stopala kod dece, koji Sportski savez realizuje sredstvima Evropske unije.

Olimpijski komitet Srbije organizovaće na proleće Olimpijski  čas u Knjaževcu, posvećen deci, koja će kroz brojne interaktivne radionice, na gradskom trgu, u društvu sa sportistima i stručnjacima, promovisati duh fer pleja, sportsku i takmičarsku kulturu kao temeljne vrednosti olimpizma.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group