Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Glasajte za projekat koji vam je važan

Glasajte za projekat koji vam je važan

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Građani Knjaževca od 30. novembra do šestog decembra mogu da izaberu projekat koji će biti finansiran sredstvima opštinskog budžeta u okviru programa “Participativno budžetiranje”.

Glasajte za projekat koji vam je važan

Biraće se između pet projekata, kazao je za Knjaževacinfo Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika opštine.

''To su: izgradnja akva parka na bazenu Banjica, uređenje Jevika, izgradnja brane na Svrljiškom Timoku, uređenje Spomen parka i izgradnja teretane na otvorenom na prostoru iza zgrade JKP ''Standard''. Glasaće se iskuljučivo na sajtu opštine Knjaževac. Projekat koji bude dobio najviše glasova, biće finansiranan iz budžeta opštine u narednoj godini. Glasaće se isključivo na sajtu opštine do šestog decembra. Sedmog decembra je javna rasprava o budžetu, kada ćemo govoriti i o projektu koji bude izabran.''

Projekat ''Participativno budžetiranje'' sprovodi se u Knjaževcu treću godinu zaredom.

''Mi smo se i proteklih godina konsultovali sa građanima. Pre dve godine pobedilo je jezero Jezava. Imamo problema sa imovinskim odnosima, projekat se prilagođava novim zakonskim regulativama. Mi od tog projekta nismo odustali. Tražimo dodatne izvore finansiranja, jer je reč o velikom projektu, koji ne možemo sami da finansiramo iz budžeta opštine. Prošle godine pobedio je azil za pse. Gotov je projekat, pripremljena projektna dokumentacija, za par dana ide javna nabavka i na proleće građani će imati azil za pse, koji su prepoznali kao gorući problem prošle godine. Azil će se nalaziti u Minićevu'', naglasio je Josifović.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group