Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Opštinsko veće: Ogromno interesovanje za voćarstvo

Opštinsko veće: Ogromno interesovanje za voćarstvo

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Odluka o raspodeli sredstava iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, namenjenih ovčarstvu, kozarstvu i voćarstvu bila jedna od najznačajnijih tema danas održane 47. sednice Opštinskog veća. Većnici su se saglasili i sa planom zimske službe, kao i sa tekstom konkursa za idejno arhitektonsko – urbanističko rešenje pešačkog mosta preko Svrljiškog Timoka kod Doma kulture.

Opštinsko veće: Ogromno interesovanje za voćarstvo

Najnoviji konkurs za subvencionisanje podizanja višegodišnjih zasada voća, raspisan krajem septembra, izazvao je veliko interesovanje, konstatovano je na sednici Opštinskog veća tokom razgovora o raspodeli sredstava iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede. Zbog toga ćemo u idućoj godini znatno povećati iznos sredstava koja izdvajamo za voćarstvo, kazao je predsednik opštine Milan Đokić.
 
''Sa zadovoljstvom mogu da kažem da se na konkurs za voćarstvo javilo čak 255 naših sugrađana. Ne samo da postoji zainteresovanost za ovakav vid bavljenja poljoprivredom, već ona iz godine u godinu raste. U prvom planu bili su oni koji do sada nisu koristili subvencije, a svi oni koji su ispunili uslove, uz sačuvane račune o jesenjoj nabavci sadnog materijala, imaće prednost na sledećem konkursu u februaru ili martu.''

Iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede biće finansirano i četrdeset četvoro poljoprivrednika, koji su se opredelili za gajenje ovaca i koza.

''Na konlurs za razvoj ovčarstva i kozarstva javilo se pedeset troje naših sugrađana, četrdeset četvoro ispunjava uslove i njima će biti podeljena sredstva u ukupnom iznosu od blizu devet miliona dinara''.

Većnici su se saglasili i sa planom zimske službe, kao i sa tekstom konkursa za  idejno arhitektonsko – urbanističko rešenje pešačkog mosta preko Svrljišjog Timoka kod Doma kulture.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group