Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Održana 17. sednica Skupštine opštine

Održana 17. sednica Skupštine opštine

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Danas je održana 17. sednica Skupštine opštine Knjaževac. Odbornici su usvojili izveštaje o radu i pripremljenosti Predškolske ustanove i osnovnih škola. Na dnevnom redu bio je i rebalans budžeta za 2017. godinu, a imenovani su i direktori Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, Toplane, Standarda i Regionalnog centra za stručno usavršavanje.

Održana 17. sednica Skupštine opštine

Pred odbornicima Skupštine opštine Knjaževac našla se četvrta po redu izmena i dopuna budžeta za 2017. godinu. Predsednik opštine Milan Đokić objasnio je da je reč o ''tehnički  izmenama'', kojima se ''tretira'' nešto manje od 1,5 odsto ukupnog budžeta. Ipak, rebalansom će biti omogućena realizacija nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, kazao je Đokić.

Dragan Mančić, šef odborničke grupe ''Za Knjaževac zajedno'' skrenuo je pažnju na potrebu jače kontrole gradskog prevoza, koji se sa tridesetak miliona dinara finansira iz budžeta.

Odbornici su razgovarali i o funkcionisanju Predškolske ustanova ''Bajka'' i tri osnovne škole. Uz konstataciju da Knjaževac može da se ponosi svojim obazovnim ustanovama, odbornici su izneli i nekoliko primedbi i konstatacija, vezanih za organizaciju predškolskog i školskog života i njegovu budućnost u selima.
 
Jednoglasno, za nove – stare direktorke Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, Toplane, Standarda i Regionalnog centra za stručno usavršavanje, imenovani su Mladen Radosavljević, Ljubodrag Tričković, Omil Ranđelović i Dejan Tomić.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group