Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Objavljen prvi izveštaj o izvršenju budžeta prema građanima

Objavljen prvi izveštaj o izvršenju budžeta prema građanima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Opština Knjaževac je pripremila prvi model Izveštaja o izvršenju budžeta prema građanima, koji će biti redovno objavljivan na veb stranici opštinske uprave.

Objavljen prvi izveštaj o izvršenju budžeta prema građanima

U cilju što veće transparentnosti i otvorenosti ka građanima, izveštaj obuhvata sve prihode i primanja, rashode i izdatke budžeta grada po mesecima, kao i njihov sumarni prikaz.

Ovo je nova praksa u radu opštinske uprave, koja je među prvima u Srbiji uspostavila ovaj model sa ciljem da doprinese podizanju nivoa informisanosti i uključenosti građana u upravljanje lokalnim finansijama. Najveća prednost samog Izveštaja jeste njegova prilagođenost građanima, jer su svi podaci prikazani na jednostavan i razumljiv način, kroz upotrebu grafikona i tabela radi lakšeg snalaženja. Takođe je planirano da ovi mesečni izveštaji budu dostupni i u štampanom formatu i distribuirani u prostorijama gradske uprave, ali i šire.

Lokalna samouprava je, takođe, građanima pružila priliku da u kratkoj anketi kažu svoje mišljenje o kvalitetu Izveštaja o izvršenju budžeta, njegovoj informativnosti i razumljivosti.
 
Opština Knjaževac je ovu metodologiju razvila uz tehničku podršku Projekta reforme lokalnih finansija RELOF, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SECO).

Izveštaj možete pogledati na linku: http://www.knjazevac.rs/Dokumenti/budzet_avgust2017izvestaj.pdf

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group