Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Održana 43. sednica Opštinskog veća

Održana 43. sednica Opštinskog veća

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Danas je održana 43. sednica Opštinskog veća. Pred većnicima je bio predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu lokalne samouprave. Razgovaralo se i o predlozima rešenja za imenovanje direktora tri javna preduzeća – Toplane, Standarda i Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Održana 43. sednica Opštinskog veća

Oštinsko veće usvojilo je predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave. Odlukom Vlade Srbije, za svaku jedinicu lokalne samouprave definisan je optimalni broj zaposlenih, što je za knjaževačku opštinu 370 radnika, odnosno 32 radnika više u javnim preduzećima i opštinskoj upravi. Kako je istaknuto, problem će biti prevaziđen prirodnim odlivom, odnosno odlaskom u penziju, dobrovoljnim odlaskom uz odgaovarajuću otpremninu i reorganizacijom, bez narušavanja kvaliteta rada.

Na sednici su razmatrani predlozi rešenja o imenovanju direktora tri javna preduzeća – Toplane, Standarada i Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju. Nakon sprovedenih konkursa, Ljubodrag Tričković, Omil Ranđelović i Mladen Radosavljević  nastaviće da vode preduzeća na čijem čelu su bili i u proteklim godinama. 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group