Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Opštinsko veće: O školama i poljoprivredi

Opštinsko veće: O školama i poljoprivredi

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Danas je održana 41. sednica Opštinskog veća. Razgovaralo se o pripremljenosti tri osnovne škole za rad u ovoj školskoj godini, nedostajućim kapacitetima u Predškoskoj ustanovi ''Bajka'', ali i o konkursima za podsticanje poljoprivredne proizvodnje.

Opštinsko veće: O školama i poljoprivredi

Funkcionisanje tri knjaževačke osnovne škole, njihov rad u protekloj i pripremljenost za novu školsku godinu, obeležili su prvi deo 41. zasedanja Opštinskog veća. Kako je konstatovao predsednik opštine Milan Đokić, rezultati đaka lolaknu samoupravu da neprekidno radi na poboljšanju materijano – tehničkih uslova za rad obrazovnih ustanova.

Nerazumevanje Školske uprave u Zaječaru, čijom odlukom je ukinuto odeljenje u Tehničkoj školi, dovelo je do toga da jedan broj svršenih osmaka nije mogao školovanje da nastavi u rodnom mestu, kazao je predsednik.
 
Budžetom za 2018. godinu biće bilansirana sredstva za proširenje kapaciteta Predškolske ustanove ''Bajka'', kako bi se sa dnevnog reda konačno skinule liste čekanja za upis u vrtiće, naglasio je Đokić.

Na sednici Opštinskog veća doneta je odluka o raspisivanju konkursa za subvencionisanje podizanja višegodišnjih zasada voća i podsticaja za jačanje poljoprivrednih udruženja.

Većnici su doneli i nekoliko odluka koje se tiču zakupa poljoprivrednog zemljišta, a bavili su se i pojedinačnim zahtevima građana.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group