Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Završen projekat "WE-NET: Ka gradovima obrazovanim za odgovoran odnos prema sredini"

Završen projekat "WE-NET: Ka gradovima obrazovanim za odgovoran odnos prema sredini"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Krajem jula zvanično je završen projekat "WE-NET: Ka gradovima obrazovanim za odgovoran odnos prema sredini", finansiran kroz program Evropa za građane i građanke.

Završen projekat "WE-NET: Ka gradovima obrazovanim za odgovoran odnos prema sredini"

Opština Knjaževac, kao jedini partner iz zemlje van EU, zajedno sa 12 partnera iz 8 zemalja aktivno je učestvovala je u kreiranju međunarodne platforme za razmenu iskustava i dobrih praksi na temu održivog razvoja na lokalnom nivou.

Okupljanjem lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva u cilju podsticanja transfera znanja kroz WE-NET platformu, projekat je omogućio nova rešenja za lokalne zajednice širom Evrope koje dele iste probleme i potrebe.

Članovi konzorcijuma partnera na projektu WE- NET, predvođeni gradom Tiene, tokom protekle dve godine realizovali su, razmenili i analizirali više od 25 aktivnosti jačanja svesti i kapaciteta u oblasti cirkularne ekonomije i uključivanja građana, prvenstveno mladih, u planiranje održivog lokalnog razvoja u 12 zajednica. Više od 1000 učesnika neposredno je bilo uključeno u ove aktivnosti, dok je procena da je više od 50 000 ljudi obavešteno je o modelu kružne ekonomije i o ulozi lokalnih aktera u njenoj implementaciji. Pored toga, konzorcijum partnera projekta WE- NET izradio je i set preporuka za evropske institucije koje uključuju stavove lokalnih aktera važnih za izradu evropskih politika o kružnoj ekonomiji.

WE-NET platforma postala je jedan od ključnih alata Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju – ALDA, čiji je član i Opština Knjaževac, u promociji održivog razvoja u lokalnim zajednicama, sa posebnim fokusom na pitanja zaštite životne sredine. Vodeći partner na projektu je bila Opština Tiene iz Italije, uz podršku ALDA mreže.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group