Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Potpisan ugovor sa ''Prodžetijem''

Potpisan ugovor sa ''Prodžetijem''

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Potpisivanjem ugovora o prodaji građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni, u Knjaževcu je počela realizacija prve grinfild investicije nakon 30 godina. Ugovor su potpisali Romano Rosi, vlasnik i direktor italijanske kompanije ''Prodžeti'' i Milan Đokić, predsednik opštine.

Potpisan ugovor sa ''Prodžetijem''

''Ovaj projekat započet je pre nekoliko meseci. Preuzeli smo stotinak radnika koji su radili za nas u ''Serbini'' u Knjaževcu. Razvoj će dalje zavisiti od saradnje sa budućim klijentima. Poptpisivanjem ovog ugovora sa opštinom Knjaževac obavezali smo se da će u naredna 24 meseca, a nadam se i ranije, ovde nići nova fabrika i da će se posao širiti. Za sada nemamo subvencije države Srbije, ali im se, naravno, nadamo. To bi nam puno pomoglo,'' kazao je gospodin Rosi.

''Opština Knjaževac je prodala deo zemljišta u industrijskoj zoni, na kome će izgraditi svoju fabriku za proizvodnju obuće. Firma ''Prodžeti'' već ima tri fabrike u Srbiji  i zapošljava ozbiljan broj radnika. Dolazak ovakvog investitora na teritoriju naše opštine je više nego značajan, naročito ako se ima u vidu da je Knjaževac poznat po obućarstvu i kvalitetnim radnicima,'' rekao je Đokić.

Kompanija ''Prodžeti'' ima tri fabrike u Srbiji u Somboru, Vladimircima i Vršcu. Godišnje proizvodi blizu dva miliona pari i najveći je srpski izvoznik obuće.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group