Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Održan 17. Sabor na Kadibogazu

Održan 17. Sabor na Kadibogazu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na prostoru između Novog Korita sa srpske i Salaša sa bugarske strane održan je 17. po redu Sabor na Kadibogazu.

Održan 17. Sabor na Kadibogazu

Centralni deo Sabora počeo je blagoslovom episkopa timočkog Ilariona i episkopa belogradčiškog Polikarpa, a manifestaciju je otvorio Miroljub Mihajlović, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

Ova granica je mesto koje ne razdvaja, već spaja dva naroda, složili su se predsednik SO Miodrag Ivković i kmet Belogradčika Boris Nikolov. Želja obe opštine je otvaranje graničnog prelaza.

''Opština Knjaževac je dugi niz godina u toj priči. Ima objektivnih okolnosti zašto to ide sporo. Nadam se da ćemo ulaskom u EU izgubiti želju za otvaranjem graničnog prelaza, jer tada neće biti ni granica'', kazao je Ivković.

''Pre tri godine počeli smo izgradnju puta do granice. Bila su planirana neophodna sredstva, ali došli su izbori, formirana je nova vlast, kojoj ovaj prelaz nije prioritet. Ali, nastavljamo da se borimo, da završimo tu investiciju, jer život pokazuje da je granični prelaz neophodan,'' rekao je Nikolov.

Sabor na Kadibogazu, jednu od najstarijih manifestacija na Balkanu, svake godine poseti više od 20 hiljada ljudi.

''Ovo je jedino mesto na Balkanu gde se na jednoj državnoj granici okuplja ovoliki broj ljudi, gde za tri dana svake godine prođe više od 20 hiljada ljudi,'' rekao je Vlada Radovanović, predsednik Organizacionog odbora Sabora.

Posetioci Sabora i ove godine bili su u prilici da razgledaju bogatu ponudu na mnogobrojnim izložbenim i prodajnim štandovima, da uživaju u jeli i piću uz muziku pod brojnim šatrama.

Komentara (1 poslato)

avatar
rile 25/07/2017 08:59:54
Gde je Ceda?
Palac gore Palac dole
3
ukupno: 1 | prikazano: 1 - 1

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group