Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Potpisani ugovori sa desetoro mladih poljoprivrednika

Potpisani ugovori sa desetoro mladih poljoprivrednika

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U opštini Knjaževac danas je desetoro mladih poljoprivrednika potpisalo ugovore sa Fondacijom ''Ana i Vlade Divac'' o donaciji jaganjaca rase romanovska, svrljiška i vitenberg, kako bi na svojim gazdinstava razvijali ovčarstvo kao poljoprivrednu delatnost. Vrednost projekta ''Divac poljoprivredni fonodovi u opštini Knjaževac'' je 1.800.000 dinara.

Potpisani ugovori sa desetoro mladih poljoprivrednika

Jaganjce rase romanovska, svrljiška i vitenberg dobilo desetoro mladih poljoprivrednika, koji su učestvovali na konkursu Fondacije ''Ana i Vlade Divac'' i opštine Knjaževac. Ovakva podrška značajna je, kako za razvoj ovčarstva na teritoriji Knjaževca, tako i kao pomoć onima koji su poljoprivrednu proizvodnju shvatili kao ekonomski isplativ biznis. Vrednost projekta ''Divac poljoprivredni fonodovi u opštini Knjaževac'' je 1.800.000 dinara, a ugovore je potpisalo desetoro poljoprivrednika.

''Odlučio sam da se vratim na selo i bavim ovčarstvom. Mislim da je to najisplativije, jer je sve veća potražnja za mesom ovaca. Radiću na tome da što više razmnožim tu vrstu ovaca – romanovska. Nadam se da ću tri do četiri godine imati stado od 100 do 200 ovaca'', kaže Nenad Jovanović, poljoprivrednik iz Vitkovca.

Opština Knjaževac i Fondaija ''Divac'' sarađuju već tri godine, izlazeći u susret potrebama svake porodice, kaže Nada Obradović, ekonomska savetnica u ovoj fondaciji.

''Ovo je treća godina kako smo tu. Nadam se i daljoj saradnji. Izlazimo u susret svakoj porodici i njihovim potrebama. Ove godine, opština Knjaževac se opredelila za razvoj stočarstva. Akcenat je bio na romanovski ovcama''.

Predsednik opštine Milan Đokić skrenuo je pažnju mladim poljoprivrednicima i na konkurs za  podsticajna sredstava za razvoj ovčarstva i kozarstva iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede i pozvao ih da na njemu učestvuju kako bi proširili svoju proizvodnju.

Komentara (2 poslato)

avatar
rile 11/07/2017 17:44:33
Volim ovcu, svinju, kravu.
Ja Sam Djuki iz Dubravu
Palac gore Palac dole
4
avatar
S.T. 06/07/2017 16:28:23
Đuki legenda!!! :)
Palac gore Palac dole
5
ukupno: 2 | prikazano: 1 - 2

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group