Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Opštinsko veće o podsticajima za stočare

Opštinsko veće o podsticajima za stočare

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Opštinsko veće donelo je odluku o raspisivanju konkursa za izbor korisnika podsticajnih sredstava za razvoj ovčarstva i kozarstva iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Opštinsko veće o podsticajima za stočare

Sredstvima tog fonda, u ukupnim iznosu od devet miliona dinara, finansiraće se subvencionisanje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava za nabavku priplodnog podmlatka ovaca i koza. Pravo na korišćenje subvencija imaju registrovana poljoprivredna gazdistva. Prednost će imati mlađi nosioci gazdinstava i nezaposlena lica, kao i oni koji su spremni da u narednom periodu sredstva, ili grla stoke, doniraju korisnicima budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede radi daljeg unapređenja ove proizvodnje na području opštine Knjaževac.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 31. avgusta. Detaljnije informacije mogu se dobiti u Agenciji za razvoj opštine Knjaževac.

O regularnosti konkursa za izbor korisnika po programu mera poljoprivredne politike stareće se komisija u kojoj se nalaze diplomirani inženjeri poljoprivrede: Živorad Jovanović, Gavra Kovačev i Dalibor Stanojević.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group