Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Evropska unija i Knjaževac za brži ekonomski razvoj

Evropska unija i Knjaževac za brži ekonomski razvoj

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Oskar Benedikt, vršilac dužnosti šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji i 14 zamenika i zamenica ambasadora evropskih država boravili su danas u Knjaževcu. U pratnji svog domaćina, predsednika opštine Milana Đokića sa saradnicima, gosti su obišli preduzeće ''Kran Projekt'' i novo dečje igralište kraj Gurgusovačke kule.

Evropska unija i Knjaževac za brži ekonomski razvoj

Vršilac dužnosti šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Oskar Benedikt i 14 zamenika i zamenica ambasadora evropskih država obišli su u Knjaževcu preduzeće ''Kran Projekt'', koje je uz podršku EU i Vlade Švajcarske preko programa Evropski PROGRES dobilo kompjuterski kontrolisanu mašinu (CNC) za obradu metala kako bi unapredlio proizvodnju i otvorilo nova radna mesta. Svoju društvenu odgovornost ''Kran Projekt'' pokazao je izgradnjom igrališta za decu kraj Gurgusovačke kule, čijem otvaranju su  prisustvovali gospodnin Benedikt i predsednik opštine Milan Đokić.
 
''Razlog našeg dolaska je da se bolje upoznamo sa potencijalima ovog kraja i kako možemo da pomognemo razvoju grada, ali ne samo Knjaževca već i čitavog regiona. Verujemo da ovde postoje veliki potencijali i želimo da omogućimo firmama da dobro posluju, a lokalnim vlastima da obezbede uslove za bolji život,'' kazao je Oskar Benedikt, vršilac dužnosti šefa Delegacije EU u Srbiji.
 
''Ovaj projekat je dobar primer kako učešće lokalne samouprave u nekom od programa koji se finansiraju sredstvima EU stvara dobar ambijent i perspektive za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća. S druge strane, ovo je takođe primer dobre prakse kako se privrednici odužuju svojoj zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje. Opština Knjaževac je u proteklih 10 godina učestvovala aktivno u mnogim programima i projektima, zahvaljujući kojima je sredstvima EU realizovano projekta u vrednosti od više od dva miliona evra,'' naglasio je Milan Đokić, predsednik opštine.
 
Visoki evropski zvaničnici i rukovodstvo knjaževačke opštine razgovarali su u Domu kulture i o novim vidovima saradnje na projektima kojima će se i u budućnosti podsticati ekonomski razvoj ovoga kraja.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group