Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Predsednik opštine: Zdrava voda za narednih 50 godina

Predsednik opštine: Zdrava voda za narednih 50 godina

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Realizacijom projekta sa Nemačkom razvojnom bankom, za koji je ugovor potpisan juče u Vladi Srbije, opština Knjaževac obezbediće za svoje građane zdravu pijaću vodu bar za narednih pola veka, kaže za Knjaževacinfo predsednik opštine Milan Đokić.

Predsednik opštine: Zdrava voda za narednih 50 godina

Ministar Dušan Vujović i  i dirеktor Nemačke razvojne banke KfW Kirk Milner potpisali su u četvrtak, osmog juna, ugovor o kreditnom zajmu, vredan 17 miliona evra. Tim sredstvima biće rekonstruisani vodovodi u četiri opštine Srbije, među kojima je i Knjaževac.

''Deo sredstava koji će biti iskorišćen u Knjaževcu je tri i po miliona evra. Ovim sredstvima ćemo zameniti dovodini cevovod fi 500 od Banjice do Sinjeg vira u dužini od četiri kilometra. Zamenićemo, takođe četiri kilometra pvc cevi fi 400 u samom gradu. Zamenićemo i beton – azbestne cevi u 10 do 15 ulica. Knjaževac ima jako dobro izvorište uz koga se snabdeva kvalitetnom vodom. Izvorište ima dovoljan kapacitet, ali je vodovod star više od 40 godina. Cevi kroz koje voda prolazi su dotrajale. Kvarovi su česti i puno koštaju. Realizacijom ovog projekta imaćemo kvalitetnu vodu za piće za sve građane. Knjaževac će bar u narednih 50 godina biti miran kada je u pitanju vodosnabdevanje,'' istakao je predsednik opštine Milan Đokić.

Trideset odsto sredstava od ukupnog iznosa je pomoć nemačke države, a 70 odsto kredita  servisiraće Javno komunalno preduzeće ''Standard''. Rok otplate je 15 godina, sa grejs periodom od pet godina i godišnjom kamatom od 1,1 odsto. Popravka kvarova na raznim delovima vodovodnog sistema, koja je budžet opštine svake godine koštala i do 20 miliona dinara, realizacijom ovog projekta postaje prošlost.

Komentara (4 poslato)

avatar
Knjaževac postaje Minićevo 14/06/2017 09:34:33
Ako se ovako nastavi za 20 godina ovde nama ljudi, svi odose trbuhom za kruhom.Najniže plate u Srbiji. Badava vama voda kada nema ljudi .
Palac gore Palac dole
3
avatar
Akolotakis 13/06/2017 09:29:52
Interesuje me, a verujem da interesuje i ostale Knjazevcane, da li u ugovoru o kreditiranju stoji stavka da voda mora dostici "komercijalno isplativu" cenu, tj. da bude u istom rangu kao u EU?

Pitam, zato sto ZNAM da "besplatni rucak" ne postoji...
Palac gore Palac dole
1
avatar
патриота 11/06/2017 18:56:02
Не ваља то братац,не ваља.
Још коју год.и плаћаћемо германима воду.
Памет у главу.
Palac gore Palac dole
6
avatar
Milos 09/06/2017 15:26:55
Tri i po miliona za vodovod, lepo, a bolnica?
Palac gore Palac dole
19
ukupno: 4 | prikazano: 1 - 4

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group