Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Javna rasprava o antikorupcijskom planu 12. juna

Javna rasprava o antikorupcijskom planu 12. juna

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Opštinsko veće usvojilo je na jučerašnjoj sedici Nacrt Odluke o donošenju Lokalnog antikorupcijskog plana u opštini Knjaževac za ovu i naredunu godinu. Odluka je objavljena na sajtu opštine, a javna rasprava o ovom dokumentu, u kojoj mogu učestvovati svi zainteresovani građani, biće održana 12. juna u 12:00 časova u sali Opštinskog veća.

Javna rasprava o antikorupcijskom planu 12. juna

Akcioni plan za pregovaranje Srbije o članstvu u Evropskoj uniji za Poglavlje broj 23, usvojen na sednici Vlade Srbije 27. aprila 2016. godine, predviđa jačanje preventivnih antikorupcijskih mehanizama na nivou lokalne samouprave, koja je u preporuci iz Izveštaja o skriningu identifikovana kao jedna od oblasti posebno osetljivih na korupciju. Ovim dokumentom je predviđeno da gradovi i opštine usvoje i primene lokalne akcione planove za borbu protiv korupcije, odnosno lokalne antikorupcijske planove.

Pregovaračko poglavlje 23 je jedno od 35 poglavlja o kojima Srbija pregovara sa Evropskom unijom u procesu pristupanja Uniji, a koje obuhvata pravosuđe, osnovna prava i borbu protiv korupcije. Proces pregovaranja u ovoj oblasti zvanično je otvoren 18. jula 2016. godine.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group