Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Opštinsko veće: Vrtići, budžet, antikorupcijski plan

Opštinsko veće: Vrtići, budžet, antikorupcijski plan

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Danas je održana 33. sednica Opštinskog veća. Većnici su se bavili završnim računom budžeta za 2016. godinu, brojem dece u vrtićima, kao i nacrtom Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Opštinsko veće: Vrtići, budžet, antikorupcijski plan

Bar za pedesetak deteta i u narednoj godini neće biti mesta u Predškolskoj ustanovi ''Bajka'', čulo se na 33. sednici Opštinskog veća, o čemu je većnike obavestio direktor Dragan Đorđević.

''Dobili smo 194 zahteva, 119 možemo odmah da realizujemo, oko 24 zahteva su u razmatranju, ali će, svakako, oko pedesetak roditelja istati van vrtića i čekati neku drugu priliku.''

Važno je da za sve mališane bude mesta u ''Bajci'', složili su se vaćnici. Povećanje kapaciteta u vrtićima biće jedan od prioriteta, kazao je zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović.
''Mi smo, kao i do sada, dali povećanje od 20 odsto, pomoći ćemo mnogim roditeljima, ali ćemo i ove godine imati 50 deteta koji neće biti upisani. Doneli smo zaključak da se potrudimo da u narednoj godini stanje poboljšamo.''

Većnici su utvrdili nacrt Odluke o donošenju Lokalnog antikorupcijskog plana, koji će se 12. juna naći na javnoj raspravi. Saglasnost na prihvaćen program rada budžetskog fonda za zaštitu životne sredine treba da da resorno ministrastvo, dok će se o završnom računu budžeta za 2016. godinu, koji je usvojen na sednici Veća, izjasniti odbornici opštinske skupštine.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group