Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Opštinsko veće: Rebalans budžeta zbog novih projekata

Opštinsko veće: Rebalans budžeta zbog novih projekata

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Danas je održana 29. sednica Opštinskog veća. Većnici su, pored ostalog, razmatrali predlog odluke o izmenama i dopunama programa uređenja građevinskog zemljišta i izmenama odluke o budžetu za 2017. godinu.

Opštinsko veće: Rebalans budžeta zbog novih projekata

Do izmena i dopuna programa uređenja građevinskog zemljišta, sa kojima su se saglasili članovi Opštinskog veća, došlo je zbog projekata koje će u knjaževačkoj opštini sufinansirati ministarstva Vlade Republike Srbije, kazao je na sednici Mladen Radosavljević, direktor Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgadnju.

''Ubačena je stavka izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, odnosno komunalnog opremanja Jabučkog ravništa. Potpisan je ugovor sa Ministarstvom energetike za zamenu stolarije, izolaciju tavanskog prostora i modernizaciju kotlarnice u Knjaževačkoj gimnaziji. Prošao je i projekat kod Ministarstva privrede za izradu tehničke dokumentacije za projekat izgradnje saobraćajnice Jabučko  ravnište – Mirkovci. Obezbeđena su i sredstva za eskproprijaciju, rešavanje imovinskih odnosa na delu puta iznad Crnog vrha, gde se nalazi ''kuća nasred puta'', kako bi Putevi Srbije izmestili saobraćajnicu,'' kazao je Radosavljević.

Ovi projekti razlog su i rebalansa budžeta za 2017. godinu, o kome će konačnu reč dati odbornici opštinske skupštine. Na sednici Veća prihvaćeni su izveštaji o radu u protekloj godini Javnog komunalnog preduzeća ''Standard'' i Turističke organizacije. Razgovaralo se i o programu unapređenja saobračaja na teritoriji opštine, kao i o obrazovanju radne grupe za izradu lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Komentara (2 poslato)

avatar
M.J. 24/04/2017 10:22:22
Zaista ne razumem razlog zbog koga se uporno "zatvaraju oci" pred molbama knjazevcana da se zaokruzi projekat i uradi trim staza do bazena...da li je to zbog politickih nesuglasica izmedju knjazevackih politickih lidera, ili rukovodstvo opstine jednostavno nema sluha za zelje nasih sugradjana?
Preracunajte se jos jednom, ta investicija i nije tako neprijatno visoka...mole vas vasi knjazevcani... Akcenat na - mole vas!
Samo pomislite kako bi bilo lepo prijatnim letnjim vecerima "prosetati" do bazena i usput uzivati u prirodi...Babin zub je obicnim knjazevcanima gotovo nedostupan!
Palac gore Palac dole
15
avatar
trla-baba-lan 23/04/2017 01:36:23
Sve sami projekti oko Stare Planine, valjda da bi se nasi dragi VIP "turisti" Beogradjani osecali kao kod kuce?

Ogromna grupa gradjana godinama trazi trim stazu do bazena, zar je to nemoguce napraviti?
Palac gore Palac dole
21
ukupno: 2 | prikazano: 1 - 2

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group