Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Veće dalo saglasnost na program mera podrške agraru

Veće dalo saglasnost na program mera podrške agraru

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Danas je održana sednica Opštinskog veća. Razgovaralo se o programu podrške sprovođenju poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, a na dnevnom redu bili su I izveštaji o radu javnih ustanova, kao i program rada Sportskog saveza.

Veće dalo saglasnost na program mera podrške agraru

Opštinsko veće dalo je saglasnost na program podrške sprovođenju poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja. Za te namene u budžetu opštine planirano je 24 miliona dinara.

''Za program mera za pordršku poljoprivredi u budžetu je izdvojeno 24 miliona dinara, što je 2,64 odsto budžeta. Mere su podeljene u tri grupe: investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava, uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede i investicije u preradu i marketing poljoprivredno – prehrambenih proizvoda'', kazao je na sednici Saša Petrović iz Odeljenja za privredu i društvene delatnosti.

Opštinski program podrške agraru biće usvojen po dobijanju saglasnosti Ministarstva poljoprivrede. Na sednici Veća prihvaćeni su izveštaji o radu u prošloj godini Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke ''Njegoš'', Zavičajnog muzeja i Doma kulture. Usvojen je program rada Sportskog saveza. Većnici su doneli odluku o postavljanju spomen biste knjazu Milošu. Spomenik srpskom knezu, po kome je Knjaževac dobio ime,  nalaziće se na zelenoj površini pored zgrade opštine.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group