Polazna | Vesti | Lokalna samouprava | Kazne za neočišćene trotoare

Kazne za neočišćene trotoare

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Korisnici stambenih, poslovnih i drugih prostorija u obavezi su da uklone sneg i led sa trotoara i drugih javnih površina, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Kazne za neočišćene trotoare

Sneg i led se moraju očistiti odmah po prestanku padavina. Ako je do prestanka padavina došlo u toku noći, sneg i led treba očistiti najkasnije do osam časova narednog dana dužinom objekta koji se koristi, svako prema svom stambenom, ili poslovnom objektu, dvorištu, ili placu, kako bi se obezbedilo bezbedno kretanje pešaka.

Izvršenje ove obaveze kontrolisaće komunalna inspekcija, koja će za neočišćeni sneg i led izricati novčanu kaznu na licu mesta, ili pokretati prekršajni postupak.

Komentara (3 poslato)

avatar
Mil 07/01/2017 17:33:21
Postovani!

Mislim da nije uredu da trotoare ciste gradjani. To bi trebalo da uradi lokalno JP koje je zaduzeno za odrzavanje higijene na tim istim trotoarima. Dali građani treba da ustaju u 3 nocu da ociste trotoare ispred svojih lokala? Lokalno komunalno preduzece bi trebalo da pribavi mehaniozaciju sa kojom moze da brze i lakce cisti trotoare, jer ako diretor JP vozi sluzbeni auto od 16000 eura, bilo bi uredu da svojim radnicima kupi opremu da lakse i bolje obavljaju svoje radne zadatke.
(Znam da ovo necete da objavite ali sigurno se urednik sajta slaze samnom.)
Hvala na razumevanju.
Palac gore Palac dole
9
avatar
Vladimir 05/01/2017 16:16:47
Ha ha ha....Kada bi komunalna ispekcija radila svoj posao ne bi bilo ovoliko smetlišta po gradu i prirodi, a i trotoari bi bili očišćeni.
Palac gore Palac dole
26
avatar
jana 05/01/2017 11:58:25
Posto je knjazevacka opstina penzionerska i vise od trecine stanovnika je starije od 65 god. dali mislite da moze neko star 75 dod da izadje na ulicu i cisti sneg ako je jedini clan domacinstva, ili da od svoje min imalne penzije plati nekog da cisti njegov deo trotoara. Puna su vam usta starih lica u predizbornoj kampanji, da vas vidim sada pokazite se na delu.
Palac gore Palac dole
18
ukupno: 3 | prikazano: 1 - 3

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
KnjaževacInfo uživo putem Interneta

Made by East Star Group