Polazna | Vesti | Infrastruktura | Novi zasadi na šetalištu

Novi zasadi na šetalištu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Usled povoljnih vremenskih prilika ovih dana se na šetalištu u takozvanoj “Aleji kestenova” ukopavaju nove sadnice.

Novi zasadi na šetalištu

Plan JP Direkcija za razvoj, urbanizam i izgradnju je da se na Keju Veljka Vlahovića postepeno zamene stara stabla, zasađena daleke 1949. godine, novim sadnicama. Tako će se ovaj drvored, inače jedan od simbola Knjaževca, skoro neprimetno obnoviti.

JP Direkcija za razvoj, urbanizam i izgradnju planom rada u 2014. godini je planirala obimnu rekonstrukciju šetališta na Keju Veljka Vlahovića. Novembra meseca su uklonjeni sasušeni vrhovi kestena a planirano je ukopavanje novih zasada. Zbog veoma niskih temperatura plan nije realizovan do kraja 2014. godine. Sa poboljšanjem vremenskih uslova, radovi su nastavljeni.

“Sva stara stabla i grane smo pokušali da uklonimo, i da im tako 10-ak godina produžili život dok ove novozasađene biljke ne budu mogle da zamene stara stabla”, kaže Bratislav Živkić iz JP Direkcija za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Kada nove sadnice izrastu do određene veličine, stara stabla će biti uklonjena.

“Stara stabla ćemo uklanjati sečom i vađenjem korenovog sistema, a zbog novih izgled Keja neće biti narušen”, dodaje Živkić.

Sredstva za uređenje šetališta na Keju Veljka Vlahovića su obezbeđena iz opštinskog budžeta, a nosilac posla je Javno preduzeće Direkcija za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group