Polazna | Vesti | Infrastruktura | Sve je spremno za početak grejne sezone

Sve je spremno za početak grejne sezone

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Grejna sezona za JKP “Toplana” je već počela.

Sve je spremno za početak grejne sezone

Postrojenja su startovana u nedelju, 11. oktobra, u skladu sa obavezom da toplane u Srbiji budu pripravne od prvog do petnaestog oktobra u slučaju niskih temperatura. Nabavljena je dovoljna količina energenata, sistem je stabilan, završena je revitalizacija toplovoda a “Toplana” je nabavila i jedan kotao koji predstavlja poslednju reč tehnike. Cena grajanja je ista, ali je zato uveden novi tarifni sistem.

“Distribucija toplotne energije teče normalno. Postoje sitni problemi koji su vezani za ispustanje voda iz sisteme pojedinih zgrada, ali za petnaestak dana sve će raditi punim kapacitetom”, kaže Ljubodrag Tričković, direktor JKP “Toplana”.

“Toplana” je nabavila, a nabaljaće i sukcesivno tokom zime ogrevno drvo i mazut.

“Drva imamo za rad do februara, ali se nabavlja i sukcesivno. Mazutom se radi sa 40% i imamo ga za oko mesec dana, ali se i taj energent nabavlja sukcesivno”, ističe Tričković.

Zbog novih Zakona i Uredbi koje su stupile na snagu, od ove sezone izmenjen je i sistem naplate grejanja u celoj Srbiji koji ne predstavlja povećanje cene toplotne energije.

“Morali smo da donesemo novu cenu. To ne predstavlja povećanje troškova već se samo drugačije izražava. Ranije se naplaćivala paušalno po kvadratu, a sada po kilovat satu. Korisnici će jedino morati da povedu računa o tome da racionalnije troše toplotu”, dodaje Tričković.

Preko programa nemačke banke KFW ove godine je nabavljen novi kotao koji će u značajnoj meri doprineti boljem i efikasnijem grejanju.

“U kotlarnici smo ugradili novi i savremeni kotao. Pušten je u pogon u nedelju i doprineće podizanju efikasnosti celog sistema”, rekao je Tričković.

Iz “Toplane” poručuju da će i ove sezone stanovi biti topli i da će kvalitet usluge grejanja biti za najvišem nivou.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group