Polazna | Vesti | Hronika | Krađa u Gerontološkom centru

Krađa u Gerontološkom centru

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Gerontološkom centru u Knjaževcu ovih dana otkrivena je velika kradja. Istraga je i dalje u toku, ali se osnovano sumnja da je blagajnica ovog centra, zloupotrebila službeni položaj i iz kase, u kojoj se čuva novac korisnika, uzela više hiljada evra.

Krađa u Gerontološkom centru

Novac korisnika Gerontološkog centra u Knjaževcu čuva se u takozvanoj kasi deponovanih sredstava. Da u kasi postoji manjak utvrđeno je kontrolnim popisom. Obaveštena je policija, a radnica za koju postoji osnovana sumnja da je počinila krivično delo, dobila je otkaz, kaže direktor Saša Ignjatović.

''Blagajnik koji je odgovorno lice za deponovanje sredstava korisnika je sam podneo zahtev za raskid radnog odnosa. Dobila je otkaz. Podneta je krivična prijava organima policije i tužilaštva. Ista osoba sama je policiji prijavila manjak sredstava u kasi. Deo tih sredstava je vraćen, uplaćen na račun ustanove''.

U kasi deponovanih sredstava nalaze se sredstva za osnovne potrebe korisnika i lekove, kao i džeparac onih koji su nepokretni, ili ne mogu sami da se staraju o novcu. Nakon kompletne analize popisa znaće se tačna suma koja nedostaje. Najvažije je, kaže Ignjatović, da nijedan korisnik neće biti oštećen.

''Tom krađom nijedan korisnik nije oštećen ni za jedan jedini dinar. Popis je rađen trećeg februara. Obrada popisa je još u toku da bi se tačno utvrdio do poslednjeg dinara saldo svakog korisnika.''

Povodom ovog slučaja oglasilo se i resorno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, saopštenjem u kojem se, pored ostalog, navodi da je ovaj slučaj još jedan dokaz borbe rukovodstva institucija socijalne zaštite protiv zloupotreba unutar svojih redova i još jedna potvrda da u borbi protiv zloupotreba službenog položaja niko nije pošteđen.

Komentara (1 poslato)

avatar
Vladimir 21/02/2017 16:53:43
Svako ko' frca med, on si prsti oliže!
Palac gore Palac dole
15
ukupno: 1 | prikazano: 1 - 1

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group