Polazna | Vesti | Ekologija | Reciklaža i odvajanje otpada

Reciklaža i odvajanje otpada

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Regionalnom centru za stručno usavršavanje u Knjaževcu danas je održan okrugli sto na temu “Reciklaža i primarno odvajanje otpada u opštini Knjaževac”.

Reciklaža i odvajanje otpada

Sastanku su prisustvovali predstavnivi lokalne samouprave, relelevantnih institucija iz Knjaževca i predstavnici firmi iz regiona koje se bave sakupljanjem otpada i reciklažom. Okrugli sto je organizovao Centar za održivu budućnost “Zelena zona” iz Knjaževca.

Komentara (1 poslato)

avatar
19/12/2014 14:34:47
U knjazevcu se reciklira, i to vrlo uspesno: recikliraju se kazani od bakra, kante prskalice,plugovi, drljace, freze, motorne testere, ograde, kablovi su hit hitova, segmenti sa zeleznice, mostova, besplatno se ciste podrumi i vikendice mestana u svim selima a i u samom Knjazevcu.

Reciklanti razmisljaju i o drugim sluzbama, tako da su i policiju maksimalno uposlili, jedino jos uvek pravosudje ne pokazuje volju za saradnju sa njima, tj. ne naplacuje im reciklazu, vec im dopusta da se nesmetano bave tim unosnim poslom.

Jedino sto mi se ne dopada, to je da se recikliranjem u 90 posto slucajeva bave pripadnici jedne manjine, tako da Srbi, posle njih gotovo da nemaju sta da ukr... pardon, recikliraju.

Interesantno je i to, da se deo robe prikupljene pri reciklazi prodaje na buvljim pijacama, ali vecina robe za reciklazu zavrsava kod otkupljivaca ukr... (opet greska) sekundarnih sirovina. Prilikom otkupa, ta roba se deli na: "moze" i "vruce", u zavisnosti od toga kada je i gde prikupljena...

Kartoni, PET, staklo - to je samo bacanje prasine u oci. Zna se sta donosi kintu: bakr, alumina, broza, pohrom..
Rezime: da nije nesavesnih otkupljivaca sekundarnih sirovina, policija bi imala mnogo manje posla, a gradjani bi mirno spavali, bez straha da ce im neko iz podruma ukrasti kazan i sl.
Palac gore Palac dole
11
ukupno: 1 | prikazano: 1 - 1

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group