Polazna | Vesti | Ekologija | Sastanak Zelene liste Srbije

Sastanak Zelene liste Srbije

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na jučerašnjem sastanku predstavnika Zelene liste Srbije koji je održan u sali Kuće partnerstva, organizovana je prezentacija časopisa "Ekolist" i mobilne hemijske laboratorije.

Sastanak Zelene liste Srbije

O časopisu je govorila Jadranka Marčak, predsednik Udruženja “Zeleni krug” iz Bačkog Petrovca, a o mobilnoj laboratoriji i njenoj primeni u terenskim uslovima Viktor Domjan iz ekološkog pokreta “Bela breza” iz Kruševca.

Dvodnevni sastanak članova Zelene liste Srbije organizovalo je Udruženje “Zelena zona” iz Knjaževca. U večernjim časovima održana je prezentacija časopisa “Ekolist” i mobilne hemijske laboratorije.

“Naš Ekolist je malo drugačiji nego ostale redakcije. Svi naši novinari su zaposleni u svojim matičnim redakcijama, ali pošto su to entuzijasti kojima je u duši zaštita životne sredine, oni jednostavno žele da se bave ovim temama. Mi smo jedini ekološki časopis koji se populistički bavi ekologijom”, kaže Jadranka Marčak, predsednik Udruženja “Zeleni krug”.

Mobilna hemijska laboratorija služi za monitoring i merenje parametara zagađenja životne sredine, zemljišta, vazduha i vode u terenskim uslovima, ali i u procesu nastave.

“Današnji zadatak nam je, da korišćenjem mobilne hemijske laboratorije, pokažemo kako se u terenskim uslovima ispituje zemljište, vazduh i voda. Uzeli smo nekoliko uzoraka zemlje i vode koje ćemo ispitati, a pokazaćemo i kako se ispituje kvalitet vazduha uz pomoć ručnog hemijskog detektora” kaže Viktor Domjan iz ekološkog pokreta “Bela breza”.

Drugog dana sastanka bilo je reči o zajedničkim aktivnostima, a vođena je i diskusija o Nacionalnoj strategiji za razvoj civilnog društva i strateškom planu mreže Zelene liste Srbije.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group