Polazna | Vesti | Ekologija | Nagrada za reciklažnu učionicu u Gimnaziji

Nagrada za reciklažnu učionicu u Gimnaziji

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na ekološkom festivalu "Oplaneti se! Recikliraj" održanom juče u Beogradu, reciklažna učionica od otpadnog drveta i čelika, koja je postavljena u Gimnaziji Knjaževac, osvojila je treće mesto za najefektniji predmet od otpada.

Kao nagradu, Telenor fondacija dodeliće knjaževačkoj Gimnaziji dva laptop računara sa obezbeđenim internetom za godinu dana. Festival su organizovali Zelena lista Srbije i Zelena inicijativa u saradnji sa Telenor fondacijom i Ambasadom Kraljevine Holandije u Srbiji.
Na konkursu za najefektniji predmet od otpada, drugo mesto pripalo je Školi za dizajn iz Novog Sada za kapiju od starih bicikala, dok je prvo mesto pripalo učenicima Osnovne škole Duško Radović iz Bora za lampu od konzervi, flaša i starih diskova. Svim pobednicima konkursa Telenor fondacija dodeliće laptop računare sa obezbeđenim internetom za godinu dana. Za reciklažno dvorište sa spravama za igru od reciklažnih materijala, žiri je, Vrtiću Sunce iz Gornjeg Milanovca, kao specijalnu nagradu dodelio Arteko robote kontejnere.

 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group