Polazna | Vesti | Ekologija | Divlja deponija na Jeviku

Divlja deponija na Jeviku

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U drugoj polovini oktobra neko je na najlepšem delu Jevika izbacio dve prikolice smeća.

Dve prikolice smeća, jednu sa starim gumama i drugu sa plastičnim flašama i drugim otpadom, neko je 18. i 25. oktobra izbacio na jednom od najlepših delova Jevika. Od ove deponije uzletište za paraglajdere udaljeno je samo dvadesetak metara, stoji u dopisu koji smo dobili od Dragana Beatovića, predsednika planinarskog udruženja “Babin Zub”.
Žalosno je što ova divlja deponija nije usamljen slučaj u našoj opštini. Slični prizori mogu se videti duž obala Svrljiškog i Trgoviškog Timoka, kao i po obroncima svih okolnih brda. Divlje deponije postoje u svim delovima grada. Konkretno rešenje ovog ozbiljnog problema još uvek ne postoji. Zato je neophodno da se oko rešavanja problema divljih deponija angažuju nadležne službe ali i lokalna samouprava.
Da bi se plastična ambalaža razgradila u prirodi, potrebno je od 100 do čak 1000 godina. Otpad se smatra jednim od najvećih problema i zagadivača naše životne sredine, koji ima kratkoročne i dugoročne posledice na kvalitet i dužinu našeg života, kao i na kvalitet vazduha, hrane i vode koje unosimo.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group