Polazna | Vesti | Ekologija | Eko sajam: Torbu ponesi i reci ne plastičnoj kesi !

Eko sajam: Torbu ponesi i reci ne plastičnoj kesi !

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Briga o zaštiti životne sredine počinje od najmlađih, kažu u Turističkoj organizaciji opštine Knjaževac, koja je i ove godine bila organizator Novogodišnjeg eko sajma. Bogatom fondu nagrada za učesnike, Turistička je dodala i cegere za kupovinu, koji treba da smanje svakodnevnu upotrebu plastičnih kesa.

Eko sajam: Torbu ponesi i reci ne plastičnoj kesi !

Koliko puta mogu da se recikliraju staklo, ili metal bilo je jedno od pitanja na koje su, što bi se reklo ko iz topa, tačno odgovorili učenici tri osnovne škole knjaževačke opštine u kvizu, organizovanom na Eko sajmu Turističke oragnizacije opštine Knjaževac. Bodreni navijačima, mali ekolozi pokazali su zavidno znanje. Najviše sreće imali su ove godine učenici Osnovne škole ''Dubrava''.

Pobednici kviza u svoju školu su odneli smart televizor i bicikl za recikliranje limenki, drugoplasirana ekipa Osnovne škole ''Vuk Karadžić'' nagrađena je kraoke setom sa mikrofonom, a trećeplasiranom timu ''Kaplara'' pripala je interaktovna tabla. I dok je kviz znanja bio zanimljiv učenicima četvrtog razreda, nešto mlađi ukrašavali su eko jelke, gde su se najbolje pokazali učenici Osnovne škole ''Mladost''.
 
Eko sajam pokrenut je pre pet godina i danas se održava uz snažnu podršku Fonda za zaštitu životne sredine, zahvaljući kome je obezbeđen bogat fond nagrada, te cegra sa natpisom ''Ovu torbu ponesi i reci ne plastičnoj kesi'', kazao je Boban Marković, direktor Tursitičke organizacije.
 
Maštovite eko maske i štandovi škola, udruženja i pojedinca koji se bave izradom suvenira, ili zdrave hrane, bili su, takođe, deo još jednog Eko sajma Turističke organizacije opštine Knjaževac.
Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group