Polazna | Vesti | Ekologija | Kontejneri za sortiranje otpada stigli u vrtiće i škole

Kontejneri za sortiranje otpada stigli u vrtiće i škole

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Turistička organizacija opštine Knjaževac, uz podršku Fonda za zaštitu životne sredine, poklonila je svim osnovnim školama i Predškolskoj ustanovi ''Bajka'' kontejnere za odlaganje smeća, odnosno sortiranje papirnog, plastičnog i metalnog otpada. Kontejneri su stigli u sve obrazovne ustanove, kao deo manifestacije Eko sajam, koja se održava sutra.

Kontejneri za sortiranje otpada stigli u vrtiće i škole

U plavu papir, u crvenu plastika, a u žutu limenke. Kontejneri za sortiranje otpada, dar Turističke organizacije, stigli su u sve osnovne škole i vrtiće, da mali i mladi Knjaževčani od detinjstva i rane mladosti nauče gde se i kako odlaže smeće i šta znači reciklaža.

O zaštiti životne sredine i u vrtićima i u školama mnogo se govori tokom cele godine i ovoj temi posvećene su brojne aktivnosti.

''U predškolskoj ustanovi ''Bajka'' se vodi računa o zaštiti životne sredine u svakodnevnom radu. Imamo izuzetnu saradnju sa Turističkom organizacijom i tradicionalno učestvujemo na manifestaciji Eko sajam'', kaže Jasmina Krstić, pedagog PU ''Bajka''.

''Proteklih dana završili smo akciju prikupljanja starog papira, tako da je dodela ovih kontejnera nastavak nekih naših aktivnosti, kojima pokušavamo da edukujemop đake da se ponašaju odgovorno prema životnoj sredini'', naglasila je Dragana Ljubisavljević, direktorka OŠ ''Vuk Karadžić''.

Sa idejom da podstakne decu na čuvanje okoline, Turistička organizacija Knjaževca pokrenula je pre nekoliko godina manifestciju Eko sajam iz koje su i proizašli ovi jedinstveni pokloni. 

''Ta ideja svidela se ljudima iz Fonda za zaštitu životne sredine, koji podržavaju i finansiraju ovu akciju, tako da su sredstva iz godine u godinu sve veća. Ove godine imamo bogat fond nagrada, tako da smo odlučili da uradimo kontejnere za sve osnovne škole i za obdaništa za prikupljanje papira, pet ambalaže i metala, odnosno limenki'', rekao nam je Boban Marković, direktor Turističke organizacije.

Osim što će školski i prostori vrtića sada biti čistiji, ove ustanove će, prodajom takozvanih sekundarnih sirovina, moći i da zarade neka dodatna sredstva i iskoriste ih za svoje aktivnosti.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group