Polazna | Vesti | Društvo | Prevencija elektronskog nasilja

Prevencija elektronskog nasilja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U okviru projekta "Sport, škola, policija", za učenike V razreda OŠ "Vuk Karadžić" održano je predavanje o prevenciji elektronskog nasilja.

Prevencija elektronskog nasilja

Koliko imate prijatelja na fejsbuku, kako ih birate, da li proveravate ko želi da vam bude prijatelj na fejsu - samo su neka od pitanja o kojima se razgovaralo na predavanju održanom juče za učenike V razreda Osnovne škole Vuk Karadžić.

U prevenciji elektronskog nasilja podjednako je važna uloga i dece i njihovih roditelja, koji će takođe biti obuhvaćeni projektom. "Smatramo da o ovoj temi treba mnogo da se priča. Danas razgovaramo sa decom, a za četvrtak je planirana tribina na kojoj će učestvovati njihovi roditelji. Pristup je potpuno drugačiji, sa decom pričamo kao drugari, dok sa roditeljima razgovaramo o tome kako da ustanove da postoji problem i kako da pomognu svom detetu", kaže Bojana Perović iz Timočkog omladinskog centra.

Projekat sport škola policija u Zaječaru i Knjaževcu sprovodi se već više od pet godina. "Decu uključujemo u van nastavne aktivnosti, u bavljenje sportom, a tokom zimskog perioda držimo predavanja. Iz ovog projekta proizilaze i drugi projekti, nekada je to bio "Školski policajac", a evo sada realizujemo predavanja o elektronskom kriminalitetu", rekao je viši policijski inspektor Radomir Coković, pomoćnik komandira Policijske uprave Zaječar.

Sport škola policija je projekat osmišljen u Kancelariji Otvorene zabavne škole fudbala. Pored pripadnika policije i Timočkog omladinskog centra, lokalni partneri u realizaciji su sportski savezi Zaječara i Knjaževca i Asocijacija sport za sve.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group